Gentenaren en Bernard Arnault investeren in Franse jassenmaker

Consumer & Retail

Gentenaren en Bernard Arnault investeren in Franse jassenmaker

JOTT is bekend van zijn met dons gevulde jassen, vaak in felle kleuren. Het modebedrijf bestaat sinds 2005, toen de twee neven Nicolas en Mathieu Gourdikian begonnen het naar eigen zeggen ‘beste lichte donsjack ooit’ te verkopen.

Het Franse modemerk ontwerpt de jassen, maar verkoopt ze ook in zijn honderd eigen winkels in Frankrijk, Spanje, Portugal, Benelux, Zwitserland en China. In België zijn er vier: in Brugge, Brussel, Antwerpen en Louvain-La-Neuve. Daarnaast ligt de kleding in duizend externe winkels.

 

Veuve Cliquot

Om verder te kunnen groeien organiseert het bedrijf een grote kapitaalverhoging. Daar doet het Belgische fonds Integra aan mee. ‘Wij investeren 10 miljoen euro voor een minderheidsaandeel’, zegt woordvoerder Leonard Soenen.

De totale investering is veel groter, want er doen nog andere fondsen mee. ‘Hoe groot de totale investering is, is vertrouwelijk’, zegt Soenen.

Het meeste geld komt van het fonds L Catterton. Dat werd in 2016 opgericht door de Franse luxegoederengroep LVMH (Louis Vuitton, Veuve Cliquot) en Groupe Arnault. Dat is de holding van LVMH-eigenaar Bernard Arnault. Hij is de rijkste Europeaan.

 

GANT

L Catterton investeerde al eerder in mode. Het injecteerde geld in onder andere GANT, ba&sh en Sweaty Betty.

‘De investering in JOTT was te groot voor L Catterton en daarom zochten ze partners’, zegt Soenen. ‘Ze kwamen bij ons terecht omdat we eerder geïnvesteerd hebben in L Catterton. Aan de kapitaalverhoging bij JOTT doen nog drie andere partijen mee. Het zijn geen Belgen.’

Integra bestaat sinds 2018 en heeft sindsdien 82 miljoen euro geïnvesteerd in tien bedrijven. Het gaat onder andere om Containerdienst Vindevogel en Maes Recycling.


De Tijd, 02 June 2021

Related articles

Take a look at other articles that might interest you

 • Beursgang Birkenstock doet Gentse kassa rinkelen
  De Tijd, 10 November 2023
  • Consumer
  • Retail

  Beursgang Birkenstock doet Gentse kassa rinkelen

  Schoenenproducent Birkenstock maakt woensdag zijn beursdebuut in New York. Een deel van de opbrengst van de beursgang vloeit terug naar het Gentse investeringsfonds Integra en zijn aandeelhouders.

  Go to article
 • Gents Integra-fonds neemt grote hap uit Belgisch Groupon
  De Tijd, 11 December 2021
  • Consumer
  • Technology

  Gents Integra-fonds neemt grote hap uit Belgisch Groupon

  Het investeringsfonds Integra koopt 40 procent van de Belgische kortingenwebsite Outspot, ook wel 'het Belgische Groupon' genoemd. CEO Stefan Van Overbeke en de investeringstak van BNPP Fortis blijven aan boord. Op de agenda: een verdere Europese expansie.

  Go to article